Fapte interesante despre Zebras

Este ușor să scrieți zebrele ca "cai albi și albi". Cu toate acestea, deși zebrele aparțin familiei de cai, ele sunt animale unice cu multe atribute proprii. Zebrele sunt organizate în trei specii: Plains Zebra, Zebra Munte și Zebra Greciei. Dintre aceste specii, există un număr de alte subspecii. Zebrii sunt erbivore care trăiesc în întreaga Africa, cu o arie între Highlands din Etiopia și Africa de Sud. Iată câteva fapte uimitoare despre zebre.

6. Zebrele sălbatice se găsesc numai în Africa

Zebrele sălbatice se găsesc numai în Africa, unde locuiesc o mare varietate de habitate. Zebrele captive, totuși, pot fi văzute în multe grădini zoologice și ferme de animale din întreaga lume. Zebrele sălbatice din Africa pot trăi în multe tipuri diferite de habitate. Ele se găsesc în savane, pășuni, munți, dealuri de coastă, păduri și pășuni. Gama lor merge din partea central-nordică a continentului, în apropierea Etiopiei, până în partea de sud a continentului.

5. Sunt doar 3 specii de Zebra -

Campurile zebra ( Equus quagga ), zebra de munte ( Equus zebra ) și Zebra lui Grevy ( Equus grevyi ) sunt cele trei subspecii existente ale zebrei. Câmpiile zebra au șase subspecii și au cea mai mare populație din cele trei subspecii. Numărul său este estimat la aproximativ 750.000. Zebra montană are dungi mai înguste decât câmpiile din zebră, o burtă albă și o haină elegantă. Speciile sunt clasificate ca vulnerabile de către IUCN și au două subspecii. Zebra lui Grévy este cea mai mare dintre cele trei subspecii de zebre, are un aspect asemănător mulei datorită prezenței unui cap lung și îngust și este cel mai rar dintre cele trei specii de zebre și este desemnat ca fiind amenințat de IUCN. Deși aceste specii de zebre s-ar putea să aibă intervale suprapuse, ele se intersectează foarte rar.

4. Secretele Stripelor Zebra

Dungile zebră nu sunt doar naturale ornamentale, ci vitale pentru bunăstarea zebră. Dungile zebră ajută la camuflarea acesteia în habitatul său de pășune, ceea ce face ca animalul să fie dificil de observat de la distanță. Cercetările recente susțin, de asemenea, că modelul monocrom al zebrei ar putea, de asemenea, să înlăture insectele mușcătoare de la animal.

Fiecare zebră are un model de bandă unic similar cu amprentele oamenilor. Nu se știe încă dacă zebrele se pot recunoaște unul pe celălalt prin dungile lor, dar există unele dovezi că păsările ar putea recunoaște mamele lor după modelul dungilor lor.

3. Zebrele sunt foarte sociale

Zebrele, în special câmpiile și zebrele munților, sunt creaturi foarte sociale. De obicei trăiesc în hareme cu împrejurimile sale. Zebras are, de asemenea, viziune de noapte și abilități excelente de auz. Pentru protecție, haremele de zebră se adună adesea împreună și, de asemenea, se păstrează cu alți grazari, cum ar fi gâtlejul. Numărul masiv de grazari înseamnă că există mai mulți ochi și urechi pentru a avertiza adunarea despre orice prădător intruding. Numerele mari ar putea, de asemenea, să-i sperie pe prădători.

2. Viteză excelentă și migrații lungi

Zebrele sunt alergători rapizi și își pot depăși prădătorii alergând la viteze de până la 65 km pe oră. La viteze atât de ridicate, zebrele pot scăpa de prădători rapizi, cum ar fi lei. Chiar și puii de zebră încep să alerge cu turma la câteva ore după naștere. Zebrele participă, de asemenea, la migrația anuală de 1.800 de mile în căutarea apei și a alimentelor de la Serengeti, Tanzania până la Masai Mara, Kenya.

1. Zebrele trebuie protejate

Oamenii continuă să vâneze zebrele pentru carnea și pielea lor. Animalele de rasă umană, de asemenea, concurează cu zebrele pentru alimente și cu rata ridicată a defrișărilor și a distrugerii habitatelor în Africa, viitoarea supraviețuire a zebrelor este cu siguranță în pericol. În unele părți ale Africii se întâlnește, de asemenea, răpirea de pește. Datorită tuturor acestor factori, zebra munteană a muntelui se confrunta aproape cu dispariția și a avut doar aproximativ 100 de indivizi până în anii 1930. Eforturile intense de conservare au crescut populația cu câteva sute. Zebra lui Grévy este, de asemenea, o specie pe cale de dispariție. Un singur pericol sau boală naturală poate elimina întreaga populație din cauza vulnerabilității mari a populației mici. Deși câmpiile din Zebras au acum o populație sănătoasă, acest lucru ar putea să nu fie cazul câțiva ani de acum înainte, dacă amenințările la adresa zebrelor continuă să existe.